Петък, 25 Авг 2023
    
Бургас

Студенти ще разработват бизнес идеи в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“

  25.05.2023 16:39  
Студенти ще разработват бизнес идеи в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“

Двудневен хакатон под мотото „Burgas Blues“ ще се проведе на 16-17 юни 2023 г. в Университет "Проф. д-р Асен Златаров" – Бургас.

Технологичното състезание се организира по проект „Дигитална мрежа за синя икономика и насърчаване на иновациите“ ДБФП №  101077599 — DBAN, който се осъществява с финансовата подкрепа на Програма „Природни ресурси, климат, устойчива синя икономика и чиста енергия” на Европейски фонд за морско дело, рибарство и аквакултури 2014-2021 г.

Проектът има за цел създаване на регионална цифрова мрежа за ускоряване на сините сектори и иновации за Черноморския регион, която първо ще бъде реализирана между градовете партньори Бургас, Батуми и Одеса. Тук община Бургас си партнира с Югоизточния дигитален иновативен хъб.

Основната цел проекта е да се внедри на местно ниво добра практика за развитие на "сини" стартъпи - „BlueGrowth” като  провежда инициативата, носеща  наименованието „Burgas BlueS“.

Една от възможностите е да се създаде „СОФТУЕР ЗА СИН РАСТЕЖ“, които да прерасне в стартъп. 

По време на технологичното състезание участниците ще имат възможността да разработят и доразвият своята бизнес идея, да се консултират с ментори и наставници, както и да се подготвят за презентирането на бизнес идеите си пред журито.

Повече информация и форма за регистрация може да се намери адрес https://bluactburgas.bg/


Анкета

Мнения

Мнения
 ДПС предлага свикване на Велико народно събрание
  26.05.2023 11:22      

ДПС предлагат свикване на Велико народно събрание. Това заяви лидерът на партията Мустафа Карадай