Четвъртък, 24 Авг 2023
    
Крими

Неофициално: Бизнесменът Красимир Каменов-Къро и съпругата му са убити в ЮАР

  25.05.2023 14:09  
Неофициално: Бизнесменът Красимир Каменов-Къро и съпругата му са убити в ЮАР

Бизнесменът Красимир Каменов, известен като Къро, и съпругата му са застреляни в Кейптаун, ЮАР.  Убита е и икономката му.

Децата на семейството са били на училище и са живи и здрави, предаде Нова.тв.позовавайки се на неофициални източници.

През април по искане на българската прокуратура Красимир Каменов беше обявен за международно издирване с „червен бюлетин” от „Интерпол”. Според сайта на Междуправителствената организация Каменов се издирва за убийство, заплаха за убийство и изнудване. 

Преди това Каменов бе задочно обвинен от Софийска градска прокуратура като поръчител на убийството на Любомир Иванов, бивш служител на МВР, който не показно разстрелян в София в началото на 2022 година.

Успоредно с това прокуратурата уличи Каменов като част от заговор, с участието и на други криминално проявени лица, както и подсъдими като Цветан Василев, в заговор за дискредитиране на висши магистрати и полицаи. Една от целите на участниците в заговора е отстраняването на главния прокурор Иван Гешев, а за началника на “Убийства” ГДНП прокуратурата пусна запис, на който се чува, че именно Каменов говори за платени 400 000 лв. за уволнението на полицейския началник Михаил Наумов. За Каменов се знае, че от поне 15 години живее в ЮАР.


Анкета

Мнения

Бургас Мнения