Събота, 26 Авг 2023
    
Бургас

Къде ще има дъжд с гръмотевици днес?

  23.05.2023 08:17  
Къде ще има дъжд с гръмотевици днес?

Днес преди обяд ще бъде предимно слънчево, с по-значителна облачност над източните райони, но почти без валеж. Около и след обяд ще се развива купеста, главно в Южна България и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 22° и 27°, в София - около 22°, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), предаде БТА.

По Черноморието облачността ще бъде променлива, по-често значителна и на места ще превали, след обяд е възможно и да прегърми. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 18°-21°.

Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините сутринта ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, в отделни райони - придружени с гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра - около 8°.

Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. В сряда, главно в планинските райони в Западна България, в четвъртък на повече места в западната половина от страната и в отделни райони на изток, ще превали и прегърми. Вятърът в сряда за кратко ще е от юг, слаб, в четвъртък отново ще е от североизток, слаб до умерен. Дневните температури ще се повишат още малко и максималните ще са предимно между 23° и 28°, по-ниски по Черноморието.


Анкета

Мнения

Мнения
 ДПС предлага свикване на Велико народно събрание
  26.05.2023 11:22      

ДПС предлагат свикване на Велико народно събрание. Това заяви лидерът на партията Мустафа Карадай