Петък, 18 Авг 2023
    
Любопитно

Изпращаме май с пролетни бури

  18.05.2023 08:33  
Изпращаме май с пролетни бури

Има и риск от градушки

 

След краткото захлаждане, в следващите дни дневните температури отново ще се върнат към типичните пролетни нива между 20 и 25 градуса. Времето обаче остава неустойчиво с чести следобедни валежи с гръмотевици и с риск от дребни градушки.

В петък призори температурите ще са между 9 и 14 градуса, а в най-топлата част на денонощието - между 20 и 25 градуса. В последния работен ден облаците ще се разкъсат и слънцето ще се покаже почти над цялата страна. Около обяд в източната половина на страната ще се образува гръмотевична облачност и до вечерта ще превали с гръмотевици. Бурите ще са по-мощни в Предбалкана и Дунавската равнина.

През почивните дни температурите ще се запазят почти без промени. Отново в часовете следобед ще има условия за локален краткотраен валеж с гръмотевици в Северна България.

В неделя предпоставки за подобен тип локални следобедни валежи с гръмотевична активност ще има в Югозападната поиловина на странат и конкретно около Рило-Родопската област.

В последната пълна седмица на май обстановката ще се запази без особени промени. Вследствие на преминаващи средиземноморски смущения времето ще остане пролетно топло с дневни температури между 21 и 25 градуса. Сутрините ще са преобладаващо слънчеви, а следобедите ще се развива гръмотевична облачност с краткотрайни, на моменти интензивни валежи с гръмотевична активност.

Източник: Нова ТВ


Анкета

Мнения

Бургас Мнения