Петък, 18 Авг 2023
    
Любопитно Царево

Поправителен за онези, които не успяха да видят зелениката този уикенд

  15.05.2023 11:51  
Поправителен за онези, които не успяха да видят зелениката този уикенд

Нов туристически маршрут отвежда до нея в резерват „Тисовица“

 

Имате още шанс да видите странджанска зеленика, ако сте пропуснали да направите това през уикенда, когато се проведе Фестивала на зелениката. Поправителен ще има за онези любители и туристи на 20 май в петък.

РИОСВ-Бургас и Туристическо дружество (ТД) „Насам-натам“ организират безплатен поход до зелениката в резерват „Тисовица“. Събитието ще се проведе на 20 май (събота) с час на тръгване: 09:00 часа от центъра на село Велика, община Царево.

Разстоянието от гр.Бургас до с.Велика е 60 км (около 1 час).

Транспортът е споделен с лични автомобили.

В 9:30 часа ще се тръгне  към резерват Тисовица, като разстоянието до там е 10 км – 3.5 км по асфалтов път и 6.5 км по макадам в добро състояние, а последният 1 км ще се измине пеша.

Маршрутът в резервата е кръгов, с дължина 3 км или общо за деня - 5 км.

Маршрутът за посетители е създаден, тази година, съвместно от РИОСВ-Бургас и ТД „Насам-Натам“ и преминава през голям подлес от зеленика, едноименната река Тисовица и водопада Скока на Трионски дол.

Специалистите от РИОСВ-Бургас ще проведат беседа за местообитанията на растителните и животинските видове в резервата, а на връщане сме предвидили пикник на заслона до Караджов вир.

 


Анкета

Мнения

Бургас Мнения