Петък, 11 Авг 2023
    
Айтос

Хакерска атака към Булсатком остави айтозлии без телевизия, редят се на опашки за приемници

  12.05.2023 16:40  
Хакерска атака към Булсатком остави айтозлии без телевизия, редят се на опашки за приемници

От 3-4 дни, десетки айтозлии могат да гледат само Канал 1 на БНТ, заради проблеми, които има централата на БУЛСАТКОМ. От там съобщават официално, че са регистрили целенасочена атака към услугата им Сателитна телевизия. В резултат - излиза тeĸcт „NО СЕRТ“ нa eĸpaнa нa пoтpeбитeлитe, или се блoĸиpa ycлyгaтa нa избpaния ĸaнaл, бeз oпция зa минaвaнe нa дpyг. Oт Бyлcaтĸoм зaявявaт още, чe paбoтят дeнoнoщнo зa oтcтpaнявaнeтo нa пpoблeмa. Зa цeлтa извъpшвaт бeзплaтнa зaмянa нa пpиeмницитe, "ĸoятo мoжe дa ce нaпpaви в нaй-близĸия Бизнec цeнтъp нa фиpмaтa или чpeз зaявявaнe нa нoв пpиeмниĸ c ĸypиep нa тeлeфoн *4800 или нa мeйл сuѕtоmеrѕеrvісе@bulѕаt.соm"

Потърпевшите в Айтос също са чули и разбрали за замяната, и естествено се редят пред офиса на БУЛСАТКОМ в Айтос, за да получат обещаните устройства. Чакащи пред офиса ни разказаха, че от 3-4 дни се извиват опашки за приемници. Липсата на всякаква информация и явно, недостатъчният брой на доставените нови устройства, изнервят потребителите, предимно възрастни хора. Някои от тях са категорични, че ще сменят оператора. Други се питат, как БУЛСАТКОМ ще ги компенсира, тъй като са предплатили услугата за месеци напред.

Безрезултатни бяха опитите ни преди обед, да се свържем с централата в София, за да разберем кога и колко на брой устройства ще пътуват към Айтос днес и в близките дни.
 


Анкета

Мнения

Мнения
Мария Габриел: Ще бъде внесено искане за освобождаване на Иван Гешев
  11.05.2023 08:55      

Ще бъде внесено искане за освобождаване на Иван Гешев поради уронване на престижа на съдебната вл