Четвъртък, 10 Авг 2023
    
Созопол

Исторически момент! Започва изграждането на медицински център в Созопол

  11.05.2023 16:05  
Исторически момент! Започва изграждането на медицински център в Созопол

В четириетажна сграда в кв. Мисаря ще бъдат настанени кабинети и образна диагностика

 

Първа копка на медицински център беше направена днес в Созопол. Новата придобивка в античния град ще бъде в кв. Мисаря. Община Созопол подписа договор с „Медицински център д-р Маджуров“ за учредяване възмездно право на строеж в имота. Кметът Тихомир Янакиев обясни колко е важна новата придобивка за жителите на Созопол и за гостите на града. Той сподели, че се вълнува, защото тази придобивка е дълго чакана.  Кметът каза още, че се надява проектът да бъде изпълнен в срок и да е качествен. Реалното строителство ще започне на 1 октомври, а срокът за изпълнение е 12 месеца. Забавянето е заради старта на забраната на строителството от 15 май, а да се направи първата копка днес е било необходимо заради наложаши промени в проекта, за които е необходимо време да се изготвят. Става въпрос не за промени по сградата, а за вътрешното разпределение на стаите предвид спецификата на медицинския център.  

Областният управител Мария Нейкова обеща подкрепа от страна на държавата и правителството за проекта.  Тя уточни, че една от хеликоптерните площадки за спешна медицинска помощ по въздуха в региона ще бъде върху новия медицински център.  Д-р Александър Маджуров обясни, че дълго се е колебал дали да се захване с този проект, защото целия сектор изпитва големи проблеми с назначаването на кадри. Той помоли държавата да направи необходимото повече медици да остават и да работят тук. 

 През лятото в Созопол се събират 100 хил. души и да помогнем дори само на един от тях, за нас ще  означава, че си е струвало, каза д-р Маджуров.  Първата копка беше направена от кмета Тихомир Янакиев и д-р Александър Маджуров, областният управител Мария Нейкова счупи традиционната бутилка шампанско в кофата на трактора, за да върви строителството гладко.  Проектът предвижда изграждане на четириетажна сграда с прилежащ паркинг върху ПИ с идентификатор 67800.503.539 и ще помещава кабинети за общопрактикуващи лекари и образна диагностика, педиатричен, кардиологичен, ортопедичен, гинекологичен и други кабинети, зала за провеждане на хемодиализа, както и стационар за наблюдение и лечение до 24 часа.

Обектът е включен в „Годишна програма за управление и разпореждане с имоти– Общинска собственост за 2023″ и има за цел да осигури по-добри условия за целогодишно медицинско обслужване на населението.


Анкета

Мнения

Мнения
Мария Габриел: Ще бъде внесено искане за освобождаване на Иван Гешев
  11.05.2023 08:55      

Ще бъде внесено искане за освобождаване на Иван Гешев поради уронване на престижа на съдебната вл