Вторник, 01 Авг 2023
    
Бургас Общество

Бургаски прокурори на протест след покушението срещу Иван Гешев:Това е терористичен акт без аналог в новата ни история

  02.05.2023 12:08  
Бургаски прокурори на протест  след покушението срещу Иван Гешев:Това е терористичен акт без аналог в новата ни история

"Мислите ли, че г-н Гешев е толкова ненормален, че да жертва двете си деца", заяви апелативен прокурор Любомир Петров в отговор на твърденията, че е възможно  да е инсцинировка


Силвия Шатърова

 

Бургаски прокурори, следователи и работещи в администрацията на Апелативна, Окръжна, Районна прокуратура излязоха на протест пред Съдебната палата днес, като осъдиха опита за покушение срещу главния прокурор Иван Гешев.

„Изразяваме своето възмущение от този грозен терористичен акт, който стана вчера и това е покушение  срещу прокуратурата като институция срещу държаавта и държавността, срещу устоите на държавата. Изразяваме нашата съпричастност към главния прокурор и неговите близки, които за щастие не станаха жертви. Не знам какъв човек трябва да си  да взривяваш бомба , когато знаеш, че идва автомобил с деца в него“, заяви  ръководителят на Апелативна прокуратура в Бургас- Любомир Петров. Според него определени кръгове се опитвад да го остранят физически, след като не са успели по легален начин.

Целта беше физическо ликвидиранен на главния прокурор, така както  физически ликвидираха спецсъда и спец прокулатурата“, заяви още Петров. Той навправи връзка с атентата в Сарафово, където бомбата бе тротил 2,5 кг  и имаше 6 убити, сега по предварителни данни на експерти тротиловия еквивалент е 3 кг. „Ако беше точно насочен -щеше да е трагичен резултата“, заяви още прокурор Петров.


Той отхвърли евентуални твърдения, че инцидента е инсцинировка. Мислите ли, че г-н Гешев е толкова ненормален да жертва двете си деца -това е несериозно, Жалко е, че политици го тиражират, категоричен бе Петров.

Ръководителят на Окръжна прокуратура Георги Чинев допълни, че това е брутален и безпрецедентен опит да бъде взривена държавността и правовия ред в държавата.  „Това е терористичен акт без аналог в новата ни история. Всеки  гражданин може да си даде сметка, какво означава терористичен акт срещу главен прокурор на държава -член на ЕС“, заяви той и изказа пълна съпричастност към главния прокурор и семейството му.

Прокуратата ще бъде стожер и гарант за правовия ред и сигурността в страната

 

 


Анкета

Мнения

Мнения
Иван Гешев: Добре че смених колите в последния момент
  01.05.2023 18:29      

Добре че смених колите в последния момент. Добре че не убиха някой човек! За децата се притеснява