Неделя, 30 Юли 2023
    
Бургас

Жители на Българово излязоха на протест

  22.04.2023 13:54  
Жители на Българово излязоха на протест
  БТА

Искат ремонт на улици и изграждане на нови детски площадки

Жители на Българово излязоха на протест с искания за по-добра инфраструктура, подобряване качеството на въздуха и изграждането на нови детски площадки. В демонстрацията се включиха около 30 души, които блокираха за кратко основното кръстовище, което свързва града с АМ "Тракия". Местните хора настояват за спешен ремонт на пътната инфраструктура и най-вече на улица "Обходна“, за която, по думите им, още в края на миналата година е внесено искане до местната администрация в Бургас.

Това е пореден протест на жителите на Българово след поредица през ноември 2022 година. Още тогава от Община Бургас обявиха, че планират редица улични ремонти в града, които трябва да приключат до началото на летния сезон през тази година. Протестиращите обявиха, че през последните 30 години в населеното място не е правен цялостен ремонт на нито една улица.

"Трябва да се преосмисли политиката към малките населени места. С мои колеги кметове подготвяме редица предложения в тази връзка към народните представители. Може би трябва да се помисли за промени във финансиране на малките градове в състава на големите общини като Бургас", каза кметът на Българово Йордан Йорданов, който също се включи в протеста. Липсата на приет общински бюджет бави изпълнението на предвидените дейности, но "кърпежи" по най-невралгичните участъци от пътната инфраструктура в Българово вече са започнали, посочиха представители на Община Бургас. Има и изготвен проект за цялостната реконструкция на ул. "Обходна".

БТА

 

 


Анкета

Мнения

Мнения Общество
БГ отношението към бездомните животни: Мярка за цивилизованост – нулева
  29.04.2023 16:20      

Георги РУСИНОВ   По отношението към бездомните животни, възрастните хора и д