Вторник, 18 Юли 2023
    
Общество

Дъждът продължава и във вторник

  18.04.2023 08:04  
Дъждът продължава и във вторник

През деня ще се задържи предимно облачно с валежи от дъжд, в планините над около 1700 m - от сняг. В отделни райони, главно в Източна България и в планините ще са значителни по количество и придружени с гръмотевици. Вятърът ще е слаб до умерен от изток-североизток. Минималните температури ще са между 4° и 9°, в София - около 6°, а максималните - между 12° и 17°, в София - около 14°. Това сочи прогнозата на НИМХ.

Жълт код за обилни валежи е в сила за 8 области в страната.

Кодът е за областите Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Пазарджик и Смолян.

По Черноморието ще е предимно облачно. Ще има и валежи от дъжд, след обяд и вечерта - временно интензивни. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 11° и 14°. Температурата на морската вода е 11°-12°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде предимно облачно и мъгливо. Ще има валежи от дъжд, над около 1700 m - от сняг, в отделни райони ще са значителни по количество. Ще духа до умерен вятър от юг-югоизток, вечерта ще започне да се ориентира от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра - около 2°.

И през следващите дни ще преобладава облачно време, с валежи от дъжд, но вече по-слаби и с по-продължителни прекъсвания; в сряда на много места в цялата страна, а в четвъртък главно в Източна България и планинските райони. Вятърът ще се ориентира от северозапад ще е предимно слаб. Минималните температури ще са между 5° и 10°, а максималните - между 14° и 19°


Анкета

Мнения

Мнения
Главният прокурор Иван Гешев: Олигарси, свързани с Русия, се обединиха в хибридна атака срещу прокуратурата
  18.04.2023 12:35      

Несериозно е да коментирам идеите на Крум Зарков. Все едно слушам агроинженер да говори з