Събота, 24 Юни 2023
    
ИЗБОРИ 2023

Димитър Николов: Всички знаят какво направи Борисов за Бургас и региона

  25.03.2023 14:25  
Димитър Николов: Всички знаят какво направи Борисов за Бургас и региона

Георги РУСИНОВ

 

Хората знаят кой е премиерът, който подкрепяше развитието на Бургас и региона. Това заяви кметът на Бургас Димитър Николов по време на визитата на бившия премиер в морския град. Бойко Борисов се срещна със съпартийци и симпатизанти в залата на НХК и подкрепи листата на ГЕРБ-СДС за вота на 2 април. От сцената го приветства пръв градоначалникът на Бургас.

„Прогнозируемост, устойчивост, сигурност и стабилност е нужна на нашата държава, на нашия изстрадал български народ. За да се случи всичко това е необходимо пълно единомислие, синхрон и работа между трите власти – законодателна, изпълнителна и местна власт. За да се следват приоритетите за развитие на нашата държава. Какви са те?

На първо място доходи, на второ – демография, на трето – образование и на четвърто – сигурност и перспективи за бизнеса и инвестиции. За да го постигнем трябва работещ парламент, редовно правителство и синхрон с местната власт, за да се следват задачи и да се гонят сроковете“, заяви кметът Димитър Николов.

Кметът не спести упреците си към последното редовно правителство.

„Какво се случи при последното редовно правителство? Аз мога да говоря конкретно за град Бургас. Застой, липса на диалог, арогантност, враждебност, липса на подкрепа за какъвто и да е проект на местната власт. Г-н Борисов ежедневно е в страната и предполагам няма да го изненадаме, ако кажем, че тук в Бургас се случва същото каквото е и в цялата страна. Тук в залата присъстват много кметове от бургаския регион и могат да го потвърдят с конкретни факти.

Г-н Борисов, хората знаят кой е премиерът, който подкрепяше развитието на Бургас и региона. Няма да забравя по времето на моя първи мандат, при първото посещение на премиера Борисов го заведох на изхода на Бургас за Созопол и Меден рудник. Там съществуваше едно старо кръстовище със светофар. Месец преди това имаше тежка катастрофа с повече от пет блъснати коли. Тогава помолих за подкрепа държавата, защото общината не притежаваше тази възможност да изгради нов пътен възел. Тогава Борисов ми каза: „Бургас трябва да бъде подкрепен за този проект и да бъде подкрепян!“. И наистина Бургас беше подкрепян и благодарение на него и на правителството, което ръководеше в Бургас бяха изградени десетки проекти, които са свързани с неговото бъдеще, развитие и перспектива. И аз няма как да не благодаря за това. Бургас се отвори към пристанището – един прекрасен проект, реализиран от Борисов. В Бургас бяха изградени десетки детски градини, ремонтирани и изградени нови училища, нови булеварди, пречиствателни станции. Много дълъг е списъкът, ако трябва да разказвам“, обясни Николов и продължи:

„Как можем да се върнем във времената, когато можехме да прогнозираме, че има перспектива и устойчивост в следващия ден? Със силно бургаско лоби. А то е възможно само по един начин – с тези прекрасни момичета и момчета, доказали се професионалисти. Хора, които милеят и обичат нашия град и регион и със зъби и нокти ще се борят за всички проекти. Аз съм убеден като кмет и вярвам в тях. Млад и успешен отбор, водени от изключително добре подготвен професионалист – Жечо Станков. Човек, който дълбоко в себе си вярва и ще се бори за всичко добро, което предстои за нашия град. Искам да похваля и нашият областен лидер и началник-щаб на нашата кампания Иван Алексиев. Това е нашият отбор. Моля ви на 2 април гласувайте с бюлетина номер 2 за нас – за ГЕРБ и СДС, за да има сигурност и просперитет за Бургас. Победа и успех!“.


Анкета

Мнения

ИЗБОРИ 2023 Мнения