Петък, 23 Юни 2023
    
Бургас ИЗБОРИ 2023

КОД стъпи официално в Бургас със знакови сини лица

  24.03.2023 17:05  
КОД стъпи официално в Бургас със знакови сини лица

Силвия Шатърова

„Консервативно обединение на десницата“ официално стъпи в Бургас със знакови сини лица. Легендата на СДС – Костадин Марков, и Станимир Апостолов са хората, които движат платформата в Бургас и региона, а на тези избори заместник-председателят на местния парламент в Бургас Станимир Апостолов е и водач на листата на ПП КОД за 49-о НС.

Днес платформата бе официално представена в града в присъствието на лидера на ПП КОД д-р Петър Москов, водача Станимир Апостолов и втория в листата – Димитър Сяров.

КОД дават ясна заявка, че те са носители на дясното и се противопоставят директно срещу социализма, който се шири в държавата и в политическото ни пространство в последно време. Имаме открит социализъм, той се развива между ПП и ГЕРБ, а правителството на Радев провежда социализъм във вътрешен план и изолация във външен. Политиката на Радев превърна България в ничия земя, а такава преди да бъде нападната, беше Украйна“, заяви Петър Москов.

КОД е платформа на хора, които са били в СДС и ДСБ, един от тях е Станимир Апостолов, който 8 години бе председател на СДС – Бургас, два мандата заместник-председател на Общински съвет в Бургас. „Аз си оставам седесар, защото това не е куха абревиатура. СДС ни напусна нас, структурите бяха изключени административно“, заяви той. Според него цялата структура в Бургас на СДС застава зад десни ценности, а той като депутат би работил за реализиране на водния цикъл по Южното Черноморие и присъединяването на язовирите „Порой“ и „Ахелой“ към деривация „Камчия“, защото в момента не се говори нищо по темата, а в сушави години водоснабдяването на региона ще е поставено на изпитание.

За Костадин Марков, който определи себе си като „болен седесар“, заставането зад КОД не е трудно решение, защото седесар е състояние на духа. „Искам да съм свободен и да мога да казвам какво мисля. Хвърлям се по тази дълга писта – КОД“, заяви той. За него това е бъдещето на десницата в страната.

Вторият в листата – Димитър Сяров, е напуснал ДБ, защото формацията е подкрепила Румен Радев за президентски мандат. „Четворната коалиция, която ни управлява преди време, на практика бе правителство на БСП“, заяви той.

За Тодор Георгиев от Карнобат човек трябва да има избор, различен от ГЕРБ и БСП.

В Бургас почти всички бивши структури на СДС ще застанат зад КОД – категорични са бившите хора на СДС в града. „СДС и ДСБ не може да са присъдружни на други партии“, заявиха на пресконференция Марков и Апостолов. "Всички заставаме зад КОД , като продължаваме да защитаваме християнските семейни ценности", категорични са и двамата.

Интересното бе, че в навечерието на парламентарните избори структурите на СДС се събудиха с нов председател – Иво Баев, който бе човек на ДСБ.

Интересното бе, че в навечерието на парламентарните избори структурите на СДС се събудиха с нов председател – Иво Баев, който бе човек на ДСБ.
Преди време цялата организация на СДС в Бургаска област беше изключена и на практика Иво Баев в момента не се явява началник на структурите на СДС-Бургас. Според запознати в партийните дела той по документи е учредил нова структура от нови членове, но нито един от  СДС в Бургас не е преминал в новата структура, твърдят седесари.

 

 


Анкета

Мнения

Бизнес Мнения
Земеделският министър:Вносът от Украйна дебалансира пазара и подбива цените и търсенето на български продукти
  22.03.2023 09:24      

Днес пускаме на публично обсъждане наредбата, която има проследимост по цялата верига за качество