Събота, 24 Юни 2023
    
Спорт

„Черноморец“ гостува в Пловдив за атака към първото място

  24.03.2023 13:54  
„Черноморец“ гостува в Пловдив за атака към първото място

Разликата на върха е само една точка между три отбора

 

Георги РУСИНОВ

 

Важен мач предстои на бургаския футболен клуб „Черноморец“. В неделя момчетата на треньора Веселин Великов гостуват на дубъла на „Локомотив“ (Пловдив). „Акулите“ ще преследват задължително трите точки, тъй като са само на точка от върха в Трета лига – Югоизток. Амбициите на клуба са завръщане в професионалния футбол още от следващия сезон и засега шансовете на бургазлии остават големи.

На първото място е друг отбор от областта, който този сезон е неузнаваем – „Несебър“. Те имат гостуване на „Верея“, което почти сигурно ще им донесе трите точки, тъй като домакините се намират на дъното на таблицата с 0 точки. Въпреки това от Бургас ще се надяват именно сега „Верея“ да натрупа първия си актив в класирането.

Третият отбор от Бургаска област – „Карнобат“, приема „Сливен“ във важен домакински мач. Карнобатлии не се представят особено добре този сезон и заемат непретенциозното предпоследно – 19-о място в таблицата, с 18 точки – на цели 7 от спасителното 15-о място, което заема именно „Сливен“ с 25 точки.

Както борбата на върха е заплетена – „Несебър“ с 54 точки, „Гигант“ (Съединение) с 53 точки и „Черноморец“ с 53 точки, така и на дъното на таблицата се води безмилостна битка за оцеляване. На една позиция под чертата за изпадане е „Димитровград“ с 24 точки и след него следват три отбора с по 18 точки – „Берое II“, „Борислав“ (Първомай) и „Карнобат“.

В последния си мач „Черноморец“ победи „Борислав“ с класическото 3:0. С гол в първото полувреме на Венцислав Гюзелев, „акулите“ поведоха. 5 минути след подновяване на играта през второто полувреме авансът бе удвоен от Аризио Коща, а 3 минути преди последния съдийски сигнал отново Гюзелев оформи крайния резултат – 3:0.

В неделя играчите на „Черноморец“ ще имат повод да зарадват с победа треньора си Веселин Великов и спортно-техническия директор Слави Костенски, които бяха рожденици дни преди мача.


Анкета

Мнения

ИЗБОРИ 2023 Мнения