Понеделник, 06 Фев 2023
    
Крими

Бургаската полиция удари крадци, готвачи на наркотици, дилъри и подпалвачи

  24.01.2023 15:38  
Бургаската полиция удари крадци, готвачи на наркотици, дилъри и подпалвачи

В резултат на мащабната полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност, проведена на територията на ОДМВР-Бургас са задържани общо 19 лица /осем от тях за битови кражби, осем за производство или притежание на наркотици и три лица за опит за палеж на лек автомобил, осъществен на територията, обслужвана от РУ-Несебър/.

Служителите от участък „Победа” при първо РУ-Бургас са задържали две лица за притежание на наркотици, като в обитаваното от единия задържан жилище са намерени и иззети 59 пакетчета, съдържащи наркотични вещества /друсан чай/, а в жилището на втория - 100 грама /друсан чай/.

За обща информация : друсаният чай представлява обикновен чай, напръскан с различни химикали, който има действието на метамфетамин/ при тестване с полеви тест реагира на метамфетамин/.

В Несебър е неутрализирана мобилна лаборатория за производство на метамфетамин /пико/. Същата е била разположена в хотелски комплекс в слънчев бряг и стопанисвана от 33 годишен криминално проявен мъж / същият е задържан за срок до 24 часа, като му е повдигнато обвинение/. Обвинения за различни престъпления са повдигнати и на още 15 лица.

Припомняме, че на територията на ОДМВР-Бургас не се наблюдава ръст на битовота престъпност, поради което полицейската операция има преди всичко превантивна насоченост.