Понеделник, 06 Фев 2023
    
Несебър

За дванадесети път в Кошарица се проведе Празникът на домашната наденица

  15.01.2023 10:52  
За дванадесети път в Кошарица се проведе Празникът на домашната наденица

За дванадесети път в Кошарица бе отбелязан  Празникът на домашната наденица.

Събитието откри кметът на селото Валентин Станчев, който поздрави участниците и гостите в проявата.

Празникът, който се радва на голяма популярност, и тази година привлече много посетители, дошли да се повеселят, да вкусят от домашно приготвените месни деликатеси и да приветстват победителите в традиционния конкурс за най-вкусна домашна наденица.

Специално подбраното тричленно жури, след внимателна дегустация на продукцията на участниците, обяви имената на майсторите, които тази година са приготвили най-добрите мезета.

Ежегодният кулинарен конкурс за домашна наденица с най-добри вкусови качества за втора поредна година спечели Марин Михалев, на второ място се нареди Костадин Янков от Обзор, а на трето Апостол Славов.

Победителите получиха грамоти за доказано майсторство в кулинарното изкуство от кмета на Кошарица Валентин Станчев и подаръци, осигурени от местното читалище и кметството. Поводът бе използван, за да бъдат отличени  деца и възрастни жители на селото за участията им в различни  фестивали и форуми, популяризиращи българския фолклор.

Всички, уважили празника в Кошарица, имаха възможността да се насладят на прясно изпечена наденица и чаша червено вино.

Празникът на домашната наденица е една от традиционните за общината  прояви, даващи  възможност на хората да общуват, да се веселят, да се сближават и да обменят кулинарни рецепти в духа на народните традиции.