Събота, 15 Апр 2023
    
Бизнес Бургас

Летище Бургас ще се сдобие със собствена фотоволтаична централа

  14.01.2023 17:08  
Летище Бургас ще се сдобие със собствена фотоволтаична централа

Дона МИТЕВА

„Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД предвижда да инвестира над 70 млн. евро в двете морски летища – Бургас и Варна, до 2026 г. От тях над 50 млн. евро са предвидени за бургаския аеропорт, сочат данните от пресцентъра.

От началото на концесията над 101 млн. евро са инвестирани в бургаското летище. Те са част от общите инвестиции, с които компанията се е ангажирала за целия срок на концесионния договор, предвиждащ общо 413 млн. евро за летищата във Варна и Бургас.

В настоящия генерален план, който обхваща периода от 2022 до 2026 г., „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД планира да инвестира повече от 50 млн. евро в проекти на летище Бургас, като собствена фотоволтаична централа. Част от средствата ще бъдат използвани за разширяването на перона и инсталиране на ново осветление. Разширение на сервизната зона и изграждане на хале за поддръжка на самолетообслужваща техника, също е предвидено, както и рехабилитация на пистата, включително изграждане на нова светосистема.

Ще бъде извършено обновяване на зони от Терминал 1 и подготовка за работа в режим „Шенген“, както и ще започне разширението на Терминал 2 „Заминаващи“ – на ниво проектиране и разрешение за строеж.


Анкета

Мнения

Мнения
Вицепрезидент на NEXO - бивш висш кадър на Прокопиев
  13.01.2023 16:14      

Аферата с разследваната у нас и в САЩ криптопирамида вади наяве лобистката мрежа, разпъна