Събота, 15 Апр 2023
    
Бургас

Представители на СУ “Климент Охридски“ на посещение в Бургас /СНИМКИ/

  14.01.2023 16:00  
Представители на СУ “Климент Охридски“ на посещение в Бургас /СНИМКИ/

С голямо удоволствие посрещнах в Бургас ректора на Софийския университет “Св. Климент Охридски” -  проф. дфн Анастас Герджиков, зам.- ректори и декани на факултети, за да преминем към конкретните стъпки за обособяването на учебни бази и прием на студенти още тази година! Това написа в социалната мрежа кметът Димитър Николов.

6 години след стартирането на първоначалните разговори с ръководството на Софийския университет “Св. Климент Охридски”, разкриването на филиал в Бургас най-после е факт.

„През тези години се подготвяхме да създадем важна инфраструктура - Конгресен център, преобразяване на Дома на НХК и създаване на Дом за Регионална библиотека “П. К. Яворов”, а надявам се скоро и Студентски кампус, за да можем днес да покажем модерни бази за обучение на студенти.

Стартираме още тази година с магистърски програми на Богословския факултет, както и с магистърски програми - “Аудиовизуален дизайн”, “Аудиопродукция и мастеринг” и бакалавърска - “Филмова и сценична музика” на специалност

“Музикални медийни технологии и тонрежисура”.

Това е началото. Водим разговори и с други факултети на СУ за разкриването на техни програми и специалности, различни от съществуващите в Бургас. Ще ви информирам кои са, когато това стане факт!

Благодаря на всички, съпричастни към това дело. Сериозни усилия, но си заслужават! Предстоят още добри новини! „, допълни още кметът.


Анкета

Мнения

Мнения
Вицепрезидент на NEXO - бивш висш кадър на Прокопиев
  13.01.2023 16:14      

Аферата с разследваната у нас и в САЩ криптопирамида вади наяве лобистката мрежа, разпъна