Сряда, 21 Сеп 2022
    
Общество

Делян Пеевски влезе в парламента. Стотици привърженици на ДПС го аплодират

  22.06.2022 19:07  
Делян Пеевски влезе в парламента. Стотици привърженици на ДПС го аплодират

Делян Пеевски влезе в парламента. Депутатът от ДПС се появи пред сградата на Народното събрание заедно с лидера на партията Мустафа Карадайъ. Двамата минаха през множеството, събрало се пред храма „СВ. Ал. Невски“, което ги посрещна с възгласи „ДПС! ДПС!“

С Пеевски са председателят на Движението Мустафа Карадайъ, зам.-председателят и кмет на Кърджали д-р инж. Хасан Азис, депутати, кметове и активисти от ДПС.

На въпрос „за“ или „против“ вота на недоверие е, Пеевски заяви, че винаги е „срещу олигарха Иво Прокопиев, срещу премиера Иво Прокопиев“.

Протестът, който посрещна депутатите с аплодисменти и възгласи „ДПС!“, бе организиран от кмета на община Белица Радослав Ревански. Той  бе организатор и говорител на един от протестните митинги, които се проведоха в София срещу кабинета на Кирил Петков.
Разрешителното за протеста бе получено на името на сдружение „Толерантност“, в което участват представители на над 60 български общини от различни политически сили.
„Искаме свалянето на правителството, защото всички български общини сме на прага на фалита“, обясни кметът Ревански.


Анкета

Мнения

Мнения
Н. Пр. Ингрид Кресел - посланик на Естония в България: Ние сме известни с дигиталното си правителство и с любовта си към природата
  18.06.2022 15:24      

Моделът на електронно управление започна преди 20 години с образованието на децата