Сряда, 21 Сеп 2022
    
Бургас

Вижте кой ученик получи стипендия от Камарата на строителите в Бургас

  22.06.2022 17:18  
Вижте кой ученик получи стипендия от Камарата на строителите в Бургас

Стоян Стоянов от 12 е клас е тазгодишният стипендиант на Камарата на строителите в Бургас. По традиция браншовата организация всяка година дава стипендия от 1000 лв. на изявен ученик от ПГСАГ "Кольо Фичето", за да подпомогне по-нататъшното му професионално образование.

Стоян впечатли Камарата не само с дипломата с отличния успех - 5.96, но и с пълната шестица от държавния изпит по професионална квалификация. Той бе председател на Ученическия съвет в училището и днес емоционално обяви, че го напуска само за времето, през което ще завърши висшето си образование. "Благодаря ви за тези пет години в Строителния и обещавам, че скоро ще се върна тук отново - като учител", каза той. Стоян иска да продължи образованието си в Лесотехническия университет в столицата, за да се дипломира като ландшафтен архитект. Завръщането на бивши ученици като учители в ПГСАГ "Кольо Фичето" не е прецедент. В момента тук преподават няколко - най-вече като учители по професионални дисциплини.

Областното представителство на Камарата на строителите чрез своите експерти Даниела Николова и Петя Пенчева връчи още 5 грамоти и предметни награди на ученици, които са постигнали отлични резултати на държавния изпит по професионална квалификация. Това са Димитър Стефанов, Светослава Карагяурова и Иван Петров от 12а, и Анифе Ахмед и Магдалена Паунова от 12г.

Общо 34-ма са зрелостниците на Строителния, които Камарата и училището отличи за високите им постижения в учебния процес, професионални и спортни състезания, благотворителни инициативи и утвърждаване престижа на гимназията и непреходните национални и човешки ценности.

 


Анкета

Мнения

Мнения
Н. Пр. Ингрид Кресел - посланик на Естония в България: Ние сме известни с дигиталното си правителство и с любовта си към природата
  18.06.2022 15:24      

Моделът на електронно управление започна преди 20 години с образованието на децата