Неделя, 18 Сеп 2022
    
Сунгурларе

В Сунгурларе стартира дългоочакваният ремонт на канализацията

  18.06.2022 15:07  
В Сунгурларе стартира дългоочакваният ремонт на канализацията

Георги РУСИНОВ

Община Сунгурларе е обявила обществена поръчка по един от най-належащите и дългоочаквани решения на проблеми в града, а именно ремонт на канализацията. Прогнозната стойност на ремонтните дейности е за около 2 милиона лева с ДДС. Администрацията на кмета д-р Георги Кенов разполага с общински бюджет около 20 милиона лева.

Поръчката е разделена в две обособени позиции и ще се изпълнява в три етапа. Първият включва ремонт на улиците: „Васил Коларов“, „Шишманово“, „Митко Палаузов“, „Черен дъб“, „Пролетарска“ и „Крайречна“.

Вторият касае извършване на ремонти на канализацията по улиците: „Комсомолска“, „Нейковска“, „Шишманово“, „Черен дъб“, „Васил Коларов“, „Стидово“.

Третият обхваща „Стидово“, „Станке Димитров“, „Черен дъб“ и „Дунав“.

За момента е осигурено финансиране за първия етап в размер на 672 981.21 лева, без ДДС. Причината вероятно е етапното изпълнение на проекта и запазването на по-голямата част от бюджета на общината. Припомняме, че заради късното приемане на държавния бюджет, общините приеха своите дори още по-късно.

За втори и трети етап няма осигурено финансиране, но е посочено в документацията по поръчката, че е заложена клауза за отложено изпълнение.

 


Анкета

Мнения

Мнения
Н. Пр. Ингрид Кресел - посланик на Естония в България: Ние сме известни с дигиталното си правителство и с любовта си към природата
  18.06.2022 15:24      

Моделът на електронно управление започна преди 20 години с образованието на децата