Неделя, 18 Сеп 2022
    
Бургас Общество

Кой ще наследи Илиева като шеф на Бургаското образование

  04.05.2022 12:18  
Кой ще наследи Илиева като шеф на Бургаското образование

Дона МИТЕВА

Стартира конкурса за длъжността „началник на регионалното управление на образованието“, за Регионалното управление на образованието в Бургас.

Инж. Виолета Илиева излезе в пенсия и до излъчване на победител в конкурса временно я замества дългогодишният експерт в просветната институция на Бургас Лиляна Иванова.

По логиката на разпределение на властта в коалицията, се говори, че този пост на стопанин на сградата на ул. „Уилям Гладстон“ № 150, е отреден за човек на Продължаваме промяната, но дали ще бъде спазена тази уговорка не се знае.

 Далеч преди Илиева да излезе от системата се разпространи слух, че тракиецът Тодор Ангелов се надява да спечели конкурса. Но след това всичко потъна в забрава.

Вероятно от просветното министерство са правили и свои проучвания, но нито един на този етап не се е похвалил, че с него е воден разговор.

Крайният срок за подаване на документи е на 13 май 17.30 часа. Тогава ще стане ясно колко са кандидатите за горещия стол, останалото са само слухове, които се разпространяват в учителската гилдия. А те макар и само виртуално подреждат литератор, философ, няколко директори на големи бургаски  училища и зам.-директори, та дори и външен за бургаски регион експерт на това място.


Анкета

Мнения

Мнения
Н. Пр. Ингрид Кресел - посланик на Естония в България: Ние сме известни с дигиталното си правителство и с любовта си към природата
  18.06.2022 15:24      

Моделът на електронно управление започна преди 20 години с образованието на децата