Неделя, 24 Юли 2022
    
Общество Царево

Кирил Петков посрещна Великден в Царево

  24.04.2022 08:53  
Кирил Петков посрещна Великден в Царево

Министър-председателят Кирил Петков посрещна Великден в Царево. Той присъства на празничното богослужение за християнския празник Възкресение Христово в местната църква "Св. Успение Богородично", придружаван от съпругата си.

Премиерът бе посрещнат от свещеника на храма отец Стоян Кралев. Той му подари икона, а на премиерската съпруга букет цветя. Преди да влезе в храма, премиерът огледа цепнатина по фасадата му. 

Петков каза, че това е една от най-красивите църкви в България и посочи, че свещеникът на храма всеки ден работи със семейството си, за да изглежда това място толкова приветливо и красиво. 

"И аз обещах, че за тази пукнатина ще помогна с лични средства, не с държавни. Тук трябва да се разграничат някои неща - държавните пари са на държавата и като казваме "давам", трябва да се казва "давам от себе си". За тази пукнатина ще дам от моите лични средства и ще сложа една кутия за дарения в Министерски съвет, който иска да помогне, да даде от себе си. Другото, което за мен е важно, е да се покаже, че в този ден всеки един от нас трябва да направи нещо малко повече от себе си, защото така ще оправим всички пукнатини в държавата. Не можем да чакаме някой друг да ги оправя", заяви премиерът.
 
Отец Стоян каза, че е силно впечатлен, че министър-председателят е научил за този проблем, макар и малък. "Това е характерно за човек, който милее за църквата, човек на детайла – обича да отстранява проблемите навреме", посочи отец Стоян.

Той пожела на премиера да има подкрепа от Бога.

Със свещ в ръка Кирил Петков обиколи църквата заедно със стотиците местни жители. 

Източник: Нова ТВ


Анкета

Къде ще почивате лятото?


Резултати

Мнения

Култура Любопитно Мнения
Борислав Славов, композитор: Музиката и видео игрите са двете страсти в живота ми, които съчетах
  24.04.2022 17:30      

Българинът е имал честта да работи с великия Ханс Цимер и да си говорят за любимия му фил