Понеделник, 04 Юли 2022
    
Общество

Хотелиери масово не приемат украинци с домашните им любимци, хора и животни страдат

  04.04.2022 17:20  
Хотелиери масово не приемат украинци с домашните им любимци, хора и животни страдат

Георги РУСИНОВ

 

Хотелиери масово не приемат украинци с домашните им любимци. Такива сигнали стигнаха до репортер на „Черноморски фар“. Бърза проверка показва, че това в действителност е така. Свързахме се със собственика на хотел за кучета и котки в Бургас Дария Хулка. Тя е една от най-активните във всякакви кампании в помощ на четириногите и упражнява професията си със смесени чувства – радостна е когато успява да помогне в трудни ситуации и тъжна, когато става свидетел на стотици тежки съдби.

„Вече имам наблюдения и контакти с хора пристигнали от Украйна по спешност и напуснали домовете си. Дошли са в България с домашните любимци, не ги изоставят, но поне в по-голямата част от хотелите, където ги настаняват, не ги допускат с домашни любимци. За мен това е много странно, защото тези хора са непрекъснато с животните си. Те нямат какво да правят, бягайки от вона. Аз разбирам и собствениците на хотелите, и въпреки, че моят бизнес е свързан с това, аз не смятам, че животно и човек трябва да се разделят, защото са в невероятен стрес“, посочи тя.

Хулка разказа, че често самите хотелиери я търсят, за да приюти домашни любимци на настанени при тях украинци.

„Снощи имам такъв случай – докарани две малки кученца. Плачат. Стопаните им не могат да ги успокоят и така цяла вечер. Хората са пристигнали, настанили са ги в хотел и веднага им казват, че не може с кучетата. Това е голям шок и за хората, и за животните“, обясни бургазлийката.

Тя е на мнение, че това не е правилно, но в крайна сметка хотелиерите си решавали.

„Аз каквото съм могла съм направила. Няма как да ги приемам безплатно животните, защото все пак и аз имам разходи и плащам заплати, но мога да кажа, че правя огромни отстъпки. Но пак казвам – не разбирам защо не им се позволява. Хората си търсят квартири само и само да могат да са заедно с животните си. Други заминават изцяло в други страни“, заяви Хулка.


Анкета

Къде ще почивате лятото?


Резултати

Мнения

Мнения
Проф. Аргирова: Моля да не се мисли, че с пандемията е свършено
  03.04.2022 09:31      

"Решението за отпадането на ковид мерките не е взето еднолично. Спазихме напълно начина по к