Понеделник, 04 Юли 2022
    
Общество

Какво ще е времето до средата на месеца

  04.04.2022 08:13  
Какво ще е времето до средата на месеца

Къде се очакват „кални” валежи към средата на седмицата

Седмицата започва хладно време. Облачността в понеделник ще е значителна почти над цялата страна. Незначителни превалявания от дъжд ще има следобед и привечер в планините и някои райони около тях в южната половина на страната. Не се очаква силен вятър, но температурите ще са по-ниски от обичайните за април - в интервала от 10 до 15 градуса. По-осезаем вятър в понеделник ще има в планинските масиви на Югозапад. По високите върхове ще прехвърчи слаб сняг, в ниското - дъжд и сняг. Облачно и мъгливо с температури в топлата част на деня между минус 3 и плюс 4 градуса спрямо надморското равнище.

Понеделникът ще е най-студеният ден през седмицата. Във вторник от юг-югозапад ще започне да нахлува по-топъл въздух, с който температурите ще се повишават. Така от сряда нататък термометрите ще гонят пролетни стойности около и над 20 градуса. Дните с валежи ще са четвъртък и неделя - очакват се краткотрайни, локални, временно интензивни превалявания с гръмотевици с потенциал за дребна градушка.

Около средата на седмицата, с нахлуването на средиземноморски въздушни маси атмосферата ще се насити с познатия прах от пустините на Северна Африка. По-значително запрашаване се очаква в Югозападна България. Така предстоящите валежи в някои райони ще са „кални”.


Анкета

Къде ще почивате лятото?


Резултати

Мнения

Мнения
Проф. Аргирова: Моля да не се мисли, че с пандемията е свършено
  03.04.2022 09:31      

"Решението за отпадането на ковид мерките не е взето еднолично. Спазихме напълно начина по к