Четвъртък, 14 Апр 2022
    
Бизнес Бургас

Срокът за плащане на местните данъци с 5 % отстъпка тече

  13.01.2022 17:45  
Срокът за плащане на местните данъци с 5 % отстъпка тече

За да предостави по-дълъг период за заплащане на местните данъци с отстъпка, Община Бургас направи рано необходимите изчисления за 2022 г. Вече се приемат плащания за данък върху недвижимите имоти, такса битови отпадъци и данък върху превозните средства. Установените срокове за заплащане на посочените задължения са следните: до 30 юни и до 31 октомври. След изтичането им започва начисляването на законна лихва. Заплащането на задълженията за цялата година в срок до 30 април, а предвид почивните дни в настоящата година срокът е до 3 май, носи отстъпка в размер на 5 %.

Напомняме, че задълженията за съответния местен налог се погасяват по реда на възникването им, тоест за заплащане на текущи задължения следва предходните данъчни периоди да бъдат надлежно погасени.

За улеснение на данъкоплатците, Община Бургас предоставя възможност за плащания в брой и чрез ПОС терминали на следните места:

* Касов салон на ул. „Александровска“ № 83;

* ЦИОГ ул. „Александровска“ №26;

* Касите на ЦАУ „Възраждане“ в к-с„Меден рудник“, до бл.26;

* ЦАУ „Освобождение“ в к-с „Славейков“, до бл.49;

* ЦАУ „Изгрев“ в к-с „Зорница“, бл. 47;

* ЦАУ „Зора“ в к-с „Лазур“, ул. „Перущица“ 67;

* ЦАУ „Долно Езерово“.

* Плащания могат да се извършват и на касите на Банка ДСК, „Юробанк България“, „Български Пощи“, „Изипей“, „Айкарт“, „Транскарт Файненшъл сървисис“ в цялата страна.

Справки за задължения и плащания чрез виртуален ПОС терминал могат да се правят в официалния сайт на Община Бургас: www.burgas.bg, с ПИН код, който е посочен в годишните съобщения, а може да бъде получен лично или от упълномощено с писмено пълномощно лице в Дирекция МПДТР - ул. „Александровска“ № 83.


Анкета

Възможно ли е да бъде постигнат бърз мир между Украйна и Русия?


Резултати

Мнения

Бизнес Мнения
Жечо Станков: Предприятия не отвориха януари заради скъпия ток, а компенсации все още няма
  13.01.2022 14:36      

„Трябва подкрепим българските потребители, малкият и среден бизнес, индустрията и всички, к