Четвъртък, 14 Апр 2022
    
Бизнес

Поредна среща на туристическия бранш от Бургас с нов министър и отново горещи въпроси

  13.01.2022 13:43  
Поредна среща на туристическия бранш от Бургас с нов министър и отново горещи въпроси

Представители на туристическия бранш от Бургаски  регион се срещнаха с министър Христо Проданов. Те споделиха притесненията си относно тромавите процедури при издаването на визи за чуждестранни туристи, както и липсата на кадри в сектора. Предложиха да бъдат създадени работни групи за различните видове туризъм, които да работят по изготвянето на рекламни стратегии и различни маркетингови активности.

Представителите на Сдружение "Рафаел – инфо, култура и туризъм" поставиха въпросa и за т.нар. зелени коридори и транзитни маршрути за организирания туристически автобусен превоз от държавите Украйна, Молдова, Полша, Чехия, Словакия и Унгария. За тях е важно преди началото на летния сезон проблемът да бъде решен и да няма спрени автобуси с туристи по границите.

"Трябва заедно да се опитваме да взимаме решенията, защото проблемите ни са общи", заяви министър Проданов пред присъстващите. Той даде подробности, свързани с мярката за подкрепа на туристическия сектор на стойност 30 млн. лв., както и детайли относно новата кредитна линия на Българската банка за развитие, насочена към засегнатите от пандемията микро-, малки и средни фирми от хотелиерския и ресторантьорския бранш. По думите му една от основните му цели е да проведе разговори с представители на повечето туристически организации, а след това да бъде изготвен анализ на проблемите и да се пристъпи към решаването им.

Не на последно място бе обсъдена и темата за здравния туризъм и климатолечението. "Трябва да използваме зелените ресурси на Странджа и съчетавайки ги с останалите природни дадености в региона, можем да направим иновация и да създадем нов продукт, свързан с климатолечението и здравния туризъм, който да насочи вниманието както на българските, така и на чуждестранните туристи", поясниха от сдружението. 

 


Анкета

Възможно ли е да бъде постигнат бърз мир между Украйна и Русия?


Резултати

Мнения

Бизнес Мнения
Жечо Станков: Предприятия не отвориха януари заради скъпия ток, а компенсации все още няма
  13.01.2022 14:36      

„Трябва подкрепим българските потребители, малкият и среден бизнес, индустрията и всички, к