Сряда, 16 Фев 2022
    
Любопитно Общество

Чорапи от вълната на лама – екстравагантен и топъл подарък за зимата

  16.11.2021 16:19  
Чорапи от вълната на лама – екстравагантен и топъл подарък за зимата

Дарена КАМЕНА

Топли чорапи от вълната на вид перуанска лама, която е известна още като алпáка, се предлагат вече като полезен и ефектен подарък за зимата. Подобно на вълнените чорапи, които една време бабите плетяха и подаряваха най-вече на внуците си, сега всеки без усилието на плетенето, може да купи топли чорапи и да подари. Въпрос на желание е в тях да има пъхнато и нещо друго – годежен пръстен, например или някоя банкнота.

В социалните мрежи, където се рекламират чорапите от лама, се подчертава любопитният факт, че „вълнените влакна от алпака имат малки кухи ядра, съдържащи микроскопични въздушни джобове, подобно на полярните мечки. Именно те осигуряват отлична изолация, като задържат в тялото топлина и по този начин  топлят през студените зимни дни“.

Ако не ви допада фактът да обуете или подарите чорапи от вълната на лама, можете да се разходите по главната улица на Бургас, в частта й близо до БСУ, където ще намерите чорапи от истинска вълна от овца, изплетени от сръчните ръце на жениците, които ги продават.


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Петков: Трябва да направим А отбора на България, още днес влизаме в разговори
  16.11.2021 11:41      

„Важно е, когато една политическа партия даде своите заявки преди изборите, да ги след