Вторник, 15 Фев 2022
    
Созопол

В созополското СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ около 70 деца се върнаха в клас, в Черноморец учат от вчера

  16.11.2021 13:27  
В созополското СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ около 70 деца се върнаха в клас, в Черноморец учат от вчера

Георги РУСИНОВ

 

В созополско СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ около 70 деца се завърнаха в клас от днес. Това обясни директорът на училището Димитринка Щерионова пред медии. Тя и нейни колеги от областта в петък получиха щадящите тестове, с които учениците завръщащи се в клас ще бъдат тествани два пъти седмично.

„75% от родителите са подали декларации, че са съгласни децата им да бъдат тествани. Така че това са всички паралелки, без трети клас“, посочи тя.

Щерионова добави, че организацията по тестване е готова. Около 15 учители от школото ще извършват процедурите два пъти седмично. Те са ваксинирани и имат зелени сертификати, поясни директорът.

Засега децата от трети клас ще останат в онлайн режим на обучение. Щерионова изрази надежда за следващата седмица, че след като несъгласни към момента родители видят, че няма нищо страшно с тестовете, ще променят решението си и ще подпишат декларации за съгласие.

„Черноморски фар“ научи, че доста родители на места са променили решенията си в последния момент. Директорът на созополското училище сподели, че и при тях е имало такива.

Учениците в СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ започват час в 8:30 часа. Щерионова смята, че за времето от половин час те ще могат да бъдат тествани и да започнат нормално учебните си занятия.

В ОУ „Христо Ботев“ в Черноморец почти всички ученици се завърнаха в клас. Училището е подготвено с необходимата организация по тестване на учениците. Това обясни пред медии директорът Йорданка Станчева.

„От общо 65 деца ,имаме само 8 отказа. Това са родители на деца с по-специфични здравословни проблеми, или такива, които си имат своя аргументация“, заяви тя.

В Черноморец учебният процес стартира още вчера, тъй като в школото няма изборни секции.

„Колегите са готови. Осигурени са и на тях тестове, останалите са или преболедували, или ваксинирани и са със зелени сертификати. Съответните консумативи като ръкавици, маски и дезинфектанти са осигурени. Имаме пълната готовност, за да се върнат децата на училище. Принципно при нас ще идват малко по-рано на училище – в 7:50 часа. Часовете започват в 8:20 часа. На пътуващите деца от Атия автобусът пристига в 8:00 часа и смятаме, че ще се справяме навреме. Имаме доброволци родители, които ще са по един в клас. Може би по този начин ще са малко по-сигурни и спокойни, както деца, така и родителите, когато присъства някои от тях. Изявиха желание да правят и тестове“, завърши директорът.


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Петков: Трябва да направим А отбора на България, още днес влизаме в разговори
  16.11.2021 11:41      

„Важно е, когато една политическа партия даде своите заявки преди изборите, да ги след