Вторник, 15 Фев 2022
    
Поморие

Санаториумът в Поморие с 2/3 заетост, приема записвания

  16.11.2021 10:40  
Санаториумът в Поморие с 2/3 заетост, приема записвания

Лимитите по НОИ не са изчерпани, приемаме по традиционните КП за профила ни, но и на свободен прием, казват от там

 

Моника ИЛИЕВА

 

 

 

Въпреки че наближава краят на годината, лимитите по програмата на НОИ, към които традиционно има голям интерес, не са изчерпани, място може да се запази в един от най-големите калолечебни центрове у нас – „Специализирани болници за рехабилитация-НК“ ЕАД, филиал Поморие. Натовареността на болницата е 2/3 от капацитета й, съобщава източник на „Черноморски фар“. Причината за лекия спад на записванията във филиала е коронавирусната инфекция. Заболели от COVID-19 или контактни се отказват преди да постъпят за лечение, тъй като записването става два месеца предварително. На тяхно място се записват други.

Големият процент на лекуващите се в санаторното заведение са по клинична пътека (НЗОК), както и на свободен прием. По програмата на НОИ няма голям наплив към момента, коментират от СБР-то в Поморие. От там информират, че програмата е отворена до изчерпване на лимитите. Пациентите могат да се регистрират по нея за настоящия месец и следващия декември.

Припомняме, че „СБР-НК“ ЕАДъ - филиал Поморие работи целогодишно, с кратко прекъсване за профилактика на базата, от 22 декември до 9 януари 2022 г. Базата приема пациенти по следните клинични пътеки (НЗОК):

КП № 262  -  „Физикална терапия и рехабилитация на болести на ЦНС“ (паркинсонов синдром, слединсултни състояния, множествена склероза). 

КП № 263  -  „Физикална терапия и рехабилитация при болести на ПНС“ (увреждания на нервни коренчета и плексуси, моно- и полиневропатии)

КП № 265 – „Физикална и рехабилитационна медицина при болести на ОДА“ (тежки артрози, ревматоиден артрит, Бехтерев, дискова херния, състояние след травми и фрактури, артропатии, анкилозиращ спондилит, подагрен артрит, спинална стеноза, спондилози).

По програмата на НОИ се лекуват заболявания на периферната нервна система и опорно-двигателния апарат, както и андрологични и гинекологични заболявания.

Калолечебницата в Поморие предлага и още една възможност – свободен прием. Стойността на петдневен престой е 260 лв.

В „СБР-НК“ ЕАД - филиал Поморие се спазват всички изисквания за здравна безопасност, разпоредени от РЗИ и МЗ.

 


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Петков: Трябва да направим А отбора на България, още днес влизаме в разговори
  16.11.2021 11:41      

„Важно е, когато една политическа партия даде своите заявки преди изборите, да ги след