Неделя, 13 Фев 2022
    
Избори 2021 Мнения

Проф. Анастас Гердижков: Ние постигнахме основната си цел - да има балотаж

  14.11.2021 21:13  
Проф. Анастас Гердижков: Ние постигнахме основната си цел - да има балотаж

Кандидатът за президент, подкрепен от ГЕРБ-СДС и от други десни партии, както и от цялата научна и интелектуална общност в страната, проф. Анастас Герджиков и кандидатът за вицепрезидент Невяна Митева с първи думи след края на изборния ден.

Имахме две големи цели. Още преди седмици социологическите агенции предвиждаха, че двойката Радев-Йотова ще спечели на първи тур. Нищо такова не се случи обаче, ние постигнахме основната си цел - да има балотаж. Това заяви проф. Анастас Гердижков след обявяването на предварителните резултати от президентските избори.

Втората ни голяма цел беше да съкратим голямата разлика, която всички предвиждаха, каза още той. Сигурни сме, че през следващата седмица ще добавим още. Това са мажоритарни избори, хората гласуват за личности.

Искаме да изкажем своята благодарност на всички български граждани, които ни пордкрепиха, заяви кандидатът за вицепрезидент Невяна Митева.

Ще кажа две думи за парламента: убедихме се в едно - колко и избори да направим, резултатът ще е еднакъв, но т.нар. партии на промяната имат еднакъв брой гласове, поради което и пет пъти да направим избори, резултатът ще е един и същ. Призоваваме всички политически сили да направят опит да съставят редовно правителство, заяви още Герджиков.

По данни на "Галъп" те събират 24.9%, а по данни на "Алфа Рисърч" - 26.5% от гласовете на избирателите.


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Бургас Избори 2021 Мнения
Радев: Изборите показаха решимостта на обществото да скъса с корупцията и беззаконието
  14.11.2021 21:24      

Президентът и кандидат за нов мандат на „Дондуков” 2 Румен Радев с първи коментар