Вторник, 21 Дек 2021
    
Айтос

Победа за айтозлии: Временно спират тировете над 12-тона през Айтоския проход

  21.09.2021 15:33  
Победа за айтозлии: Временно спират тировете над 12-тона през Айтоския проход

Георги РУСИНОВ

 

Временно спират тировете над 12 тона през Айтоския проход. Това обяви заместник-министърът на регионалното развитие Валентин Граматиков.

„От 27-и септември АПИ съвместно с органите на полицията приемат мерки за временно ограничаване преминаването на тежкотоварния трафик – над 12 тона през Айтоския проход. Те ще минават през Карнобат. Това ще е временна мярка, защото сме в началото на есента и трябва да се направят проходими участъци в зимни условия. Тази мярка ще я ползваме точно толкова колкото е необходимо докато се случат дългосрочните цели, които сме си поставили“, каза той в Айтос.

След среща с кмета на Община Айтос Васил Едрев, Граматиков заяви, че твърдо се взимат мерки по безопасността на пътя и изграждането на околовръстен път на града. На срещата присъстваха още областният управител проф. Мария Нейкова, заместник-директорът на „Национална полиция“ старши комисар Борислав Муеров и директорът на ОДМВР-Бургас старши Комисар Калоян Калоянов.

Последните се ангажираха с постоянното полицейско присъствие с мобилна камера за скорост. До дни ще има стационарна камера за скорост.

„Взимаме конкретни мерки за ограничаване претоварването на тежкотоварните автомобили. Те се заключават в мобилизиране на по-голям брой мобилни кантари, които ще бъдат разположени на опасните участъци не само в Айтос, но и в цялата страна“, посочи заместник-министърът.

Присъстващите на срещата са се обединили около това областният управител Мария Нейкова да свика комисия по регионално развитие, с която да се стартира процеса по изграждане на така необходимия обходен маршрут на града.

„До края на октомври ще свикаме комисията. От там нататък ще ви информираме за следващи действия“, заяви областният управител.

На 23-и септември, в 11:00 часа експерти от Областно пътно управление и служители на община Айтос ще обходят целия маршрут и ще направят предписания за изграждане на постоянни съоръжения за пътна безопасност, сред които и настилка за убиване на скоростта.

„Разбира се, че съм доволен. Съвместно всички, които присъствахме за вземането на тези решения, ще се мобилизираме да може да съкратим максимално сроковете за предприетите мерки. Обществеността ще бъде държаха в движение за всяка една стъпка“, увери градоначалникът Васил Едрев.

Припомняме, че до крутите мерки се стигна след като хиляди айтозлии излязоха в един от най-мащабните протести в историята на града. Причината бе поредната катстрофа, коствала човешки животи. Баща и двете му дечица загинаха след удар от ТИР.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
Шефът на ГДБОП: Изваждането на фалшиво ТЕЛК решение струва между 1000 и 1200 лв.
  19.09.2021 09:43      

Имало и фрапиращи случаи, при които лицето дори не ходело на прегледи Между 1000 и 1200 л