Вторник, 21 Дек 2021
    
Общество

Бургазлия стана съдия в Лом

  21.09.2021 11:30  
Бургазлия стана съдия в Лом

Нов съдия – Никола Делиев, встъпи в длъжност и положи клетва в районен съд – Лом. Никола Делиев е 33 годишен, родом от Бургас. Завършил е „Право“ в Бургаския свободен университет през 2012 година. От 2015 г. до сега е работил в Апелативна прокуратура – Бургас. Докторант е по граждански процес в Бургаския свободен университет, а темата на докторантурата му е „Производство по допускане и налагане на обезпечителни мерки и отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество“, предаде Кonkurentnews.bg.

Мястото за съдия в Районен съд – Лом Никола Делиев спечели след конкурс.

 „Искам да се занимавам с гражданско право, то е една голяма и изключително интересна юридическа територия, която дава възможност за разгръщане на мисъл и авторство!“, казва съдия Делиев.

 „С встъпването в длъжност на съдия Делиев Районен съд – Лом вече е в пълен състав от шестима съдии след четири години на тежка кадрова криза и свръхнатоварване на съдиите. Сигурна съм, че с общи усилия ще преодолеем натрупаните досега проблеми и ще продължим да работим за качествено, ефективно и прозрачно правосъдие, което да отговаря на очакванията на обществото за законност и справедливост“, заяви председателят на РС – Лом Албена Миронова.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
Шефът на ГДБОП: Изваждането на фалшиво ТЕЛК решение струва между 1000 и 1200 лв.
  19.09.2021 09:43      

Имало и фрапиращи случаи, при които лицето дори не ходело на прегледи Между 1000 и 1200 л