Неделя, 26 Сеп 2021
    
Бизнес Бургас

Вкарват караваните-сергии в Наредбата за преместваеми обекти

  06.09.2021 11:13  
Вкарват караваните-сергии в Наредбата за преместваеми обекти

Георги РУСИНОВ

 

Караваните да бъдат вкарани в Наредбата за преместваеми обекти на Община Бургас. Това предлага общинският съветник Станимир Апостолов. Според него до момента отсъствието на най-популярния в страните от Европейския съюз преместваем обект, а именно караваната, е пропуск.

Целта на предложението му е да се даде възможност на собствениците на каравани с търговско предназначение да развиват дейност на територията на Община Бургас.

„Културата на уличната храна, позната като „street food”, е една от най-бързо развиващите се тенденции в съвременната култура на хранене, а тя се налага основно от подобни временни обекти, тип каравана“, пише общинският съветник.

Очакваният резултат от промяната според Апостолов е подобряване на туристическия имидж на Община Бургас. На заинтересованите лица е бил предоставен 30-дневен срок за предложения и становища, като такива не са постъпили.

Така караваните ще бъдат поставени в глава II от Наредбата, в раздел „Видове преместваеми обекти и изисквания към същите“, като „каравана“ е подвижно търговско съоръжение, придвижвано от собственика или чужда тяга.


Анкета

Мнения

Бургас Мнения Спорт
Янчо Стойчев, директор на Спортното училище: Предпочитам да намирам решения на проблемите, а не проблемни решения
  25.09.2021 16:12      

„Ще разчитаме на Министерство на спорта, Община Бургас и Спортната комисия за нова