Неделя, 05 Дек 2021
    
Бизнес Бургас

Вкарват караваните-сергии в Наредбата за преместваеми обекти

  06.09.2021 11:13  
Вкарват караваните-сергии в Наредбата за преместваеми обекти

Георги РУСИНОВ

 

Караваните да бъдат вкарани в Наредбата за преместваеми обекти на Община Бургас. Това предлага общинският съветник Станимир Апостолов. Според него до момента отсъствието на най-популярния в страните от Европейския съюз преместваем обект, а именно караваната, е пропуск.

Целта на предложението му е да се даде възможност на собствениците на каравани с търговско предназначение да развиват дейност на територията на Община Бургас.

„Културата на уличната храна, позната като „street food”, е една от най-бързо развиващите се тенденции в съвременната култура на хранене, а тя се налага основно от подобни временни обекти, тип каравана“, пише общинският съветник.

Очакваният резултат от промяната според Апостолов е подобряване на туристическия имидж на Община Бургас. На заинтересованите лица е бил предоставен 30-дневен срок за предложения и становища, като такива не са постъпили.

Така караваните ще бъдат поставени в глава II от Наредбата, в раздел „Видове преместваеми обекти и изисквания към същите“, като „каравана“ е подвижно търговско съоръжение, придвижвано от собственика или чужда тяга.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Димитър Николов: Единството на цялото българско общество се превръща в мощна сила, която не може да бъде сломена
  06.09.2021 09:52      

Кметът на Община Бургса Димитър Николов честити празника на бургазлии. Във Фейсбук профила си той