Четвъртък, 28 Oct 2021
    
Бургас

Обещано: Поддръжката на Гробищния парк в Бургас ще се подобри

  30.07.2021 14:38  
Обещано: Поддръжката на Гробищния парк в Бургас ще се подобри

Георги РУСИНОВ

 

Поддръжката на Гробищния парк в Бургас ще се подобри. Това обеща кметът Димитър Николов след питане на общинския съветник Иво Баев. Синът на известния бургаски художник Георги Баев бе поставил няколко въпроса до администрацията във връзка с поддръжката на централните гробища, тъй като е получил много оплаквания от бургазлии.

„Съвсем наскоро „Обреден комплекс“ се превърна в общинско предприятие, за да може Община Бургас с ресурса на общинския бюджет да поддържа Гробищния парк. До момента по Търговския закон общината нямаше право да дава средства на търговско дружество, защото влизаме в колизия със закона. Вече сме се обърнали към фирмите, които договори за зелена поддръжка и имат опит в стопанисване и поддръжка на гробищни паркове, да ни дадат конкретни предложения. Съвсем наскоро очаквам заместник-кметът г-жа Коралска да проведе оперативка с поддържащите фирми, за да имаме възможност в новия бюджет да заложим достатъчно средства, така че наистина когато се отива в Гробищния парк, хората да не бъдат затрупвани от неокосени треви, отпадъци. Въпрос на морал е и на хуманно отношение. Това наистина е недостатък и затова направихме тази трансформация на ОП „Обреден комплекс“, за да можем да си позволим средства“, отговори подробно кметът Николов.

Заместник-кметът инж. Чанка Коралска добави, че фирмите вече са направили оглед и до края на седмицата, или другата, ще има яснота какви средства ще са необходими, за да се приведе Гробищния парк във вида, в който трябва да е.

Кметът от своя страна уточни, че начинът, по който ще се поддържат централните гробища ще е същият и за останалите на територията на общината.


Анкета

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 14 ноември?


Резултати

Мнения

Мнения
Слави Трифонов: Слуховете за моята смърт са силно преувеличени
  27.07.2021 16:35      

Лидерът на партията „Има такъв народ“ Слави Трифонов с коментар във Faceboo