Петък, 29 Oct 2021
    
Крими

Задържаха шестима, отглеждали нива с коноп до вила

  30.07.2021 13:47  
Задържаха шестима, отглеждали нива с коноп до вила

Шестима души са задържани от полицията затова, че са отглеждали нива с коноп в землището на село Брястовец.

На трима от задържаните са повдигнати обвинения и мярката за задържане е удължена за срок до 72 часа.

Спец-операцията започнала преди ден.т.г., когато в село Брястовец, служители от отдел „Криминална полиция” задържали семейство от село Дъбник и 26 годишен несебърлия. Тримата обитавали вила, разположена в близост до  Брястовец, ползвана за отправен пункт, от който се черпела вода за поливане и се съхранявали торове и добитата марихуана.

При претърсването на вилната постройка са намерени и иззети : 3 кг. суха зелена листна маса и глави от съцветия, реагирали при направения полеви наркотест на марихуана, както и две торби със суха листна маса / канабис/. Извършен е щателен оглед, като е констатирано, че нивата с конопените растения представлява специално заградено насаждение с близо 460 растения, снабдени със система за капково напояване, захранвана от вилната постройка посредством помпи. Открити са и множество торове, с които нивата е подхранвана.

В лек автомобил „Сузуки Витара”, с бургаска регистрация, собственост на 44 годишния „градинар” от с. Дъбник, паркиран в близост до вилната постройка в с. Брястовец, са открити и иззети 500 гр. суха зелена листна маса, реагирала при направения полеви наркотест на марихуана. В жилището на 26 годишния несебърлия, разположено в кв. „Черно море-3” също е открита суха зелена листна маса / марихуана/.

Паралелно с действия по задържане в село Брястовец в района след кръговото движение между Поморие и Каменар, служители от сектор „Специализирани полицейски сили” към ОДМВР - Бургас и Районно управление – Поморие спрели лек автомобил „Мерцедес”, с бургаска регистрация, с който се придвижвали двама 26 годишни мъже от Ахелой. В багажника на автомобила е открита и иззета торба, съдържаща около 100 гр. суха зелена маса / марихуана/,  а в дома на единия от мъжете е намерена паричната сума от 8 000 лв. в копюри от по 100 лева, за чийто произход безработния мъж не могъл да даде адекватно обяснение.

По същото време в Несебър служители от отдел „Криминална полиция” съвместно със служители от сектор „Специални тактически действия” към ОДМВР - Бургас задържали 30 годишен несебърлия, в чийто дом, разположен на несебърската улица „Отец Паисий“, е намерена и иззета отново суха зелена листна маса / марихуана/.

По случая в ОДМВР - Бургас е образувано досъдебно производство. Проведени са множество действия по разследването, разпитани са свидетели и след докладване на събраните материали в Окръжна прокуратура – Бургас, спрямо трима от задържаните са повдигнати обвинения и с прокурорско постановление мярката за задържане е удължена до 72 часа.

Работата по случая продължава от служителите на отдел „Криминална полиция“ и отдел „Разследване“ към ОДМВР - Бургас.

 


Анкета

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 14 ноември?


Резултати

Мнения

Мнения
Слави Трифонов: Слуховете за моята смърт са силно преувеличени
  27.07.2021 16:35      

Лидерът на партията „Има такъв народ“ Слави Трифонов с коментар във Faceboo