Петък, 29 Oct 2021
    
Приморско

Кметът Димитър Германов: Имаме готови проекти за Приморско-Китен, чакаме финансиране

  30.07.2021 12:25  
Кметът Димитър Германов: Имаме готови проекти за Приморско-Китен, чакаме финансиране

Георги РУСИНОВ

 

За пътя Приморско-Китен Община Приморско има готови проекти. Това отговори кметът Димитър Германов по време на сесията на Общински съвет – Бургас. В точката за питания към него бе зададен въпросът за така необходимите ремонти на пътищата Приморско-Китен и Приморско-ММЦ.

За Приморско-Китен Германов обясни, че има два готови проекта, които чакат финансиране. Преди година и половина са получили отказ. Цялостният ремонт на пътя обхваща два лота. Първият на стойност 1.6 млн. лева, а вторият – 1.8 млн. лева.

„Практиката винаги е била да имаме готови проекти, с които да можем да кандидатстваме при възможност. Силно се надявам да се намери финансиране“, заяви той.

Кметът коментира и Приморско-ММЦ.

„Там нещата са деликатни - има и подземна инфраструктура, неща касаещи трафика на отпадните води и чистата питейна вода. Габаритите на самия път не са такива каквито са необходими. Затова преди година и половина предприехме действия с писмо до министъра на туризма понеже той е органът, който е компетентен и от там през МРРБ за това да разширим границите на пътя. Процедурата е задействана. Тя е тежка. Реално ние трябва да придобием държавна собственост. Това да бъде изключено от кадастралните карти. Така, че тук изчакваме процедурата“, заяви кметът.


Анкета

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 14 ноември?


Резултати

Мнения

Мнения
Слави Трифонов: Слуховете за моята смърт са силно преувеличени
  27.07.2021 16:35      

Лидерът на партията „Има такъв народ“ Слави Трифонов с коментар във Faceboo