Вторник, 04 Яну 2022
    
Бизнес

Комисия по туризъм в НС предлага депутатът Живко Табаков

  23.07.2021 13:52  
 Комисия по туризъм в НС предлага депутатът Живко Табаков

Комисия по туризъм в 46-НС предлага депутатът от „Изправи се.БГ! Ние идваме!“ от Бургас Живко Табаков. Предложениот му ще бъде внесено когато се приема правилника на Парламента, идеята му е да се раздели комисията по икономика и туризъм на две отделни.

Той припомня, че от 2014 година страната ни има вече Министерство на туризма, а година по-късно по негово настояване в Бургаския общински съвет е създадена първата Постоянна комисия по туризъм

Няколко години по-късно извървяхме много дълъг път, докато положим основите на най-мащабната туристическа организация в Бургаски регион. Туризмът е моя кауза повече от 20 години, заяви Табаков.

Мотивите му за отделна ресорна комисия в НС са, че туризмът носи между 13-14 % от БВП на държавата, което неминуемо го прави приоритетен отрасъл. В този смисъл не е редно същият да няма своя отделна комисия, тъй като общата натовареност на Комисията по икономика и туризъм е голяма, а туристическият бранш се нуждае от директен канал за комуникация с държавата – бърз, навременен и ефективен.

Обособяването на отделна ресорна комисия трябва да води непрестанна комуникация с бизнеса и браншовите организации особено в условия на КОВИД 19 и тоталната липса на компенсации за сектора. Същата Комисията трябва да е едновременно и инициатор на политики, и посредник между различните институции и браншови организации, както и проводник на законодателни инициативи, което от опита досега трудно се получава, превръщайки я в безпредметна и неотговаряща на нуждите на туризма в България.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения
Богдан Милчев, пътен експерт: Когато се действа под натиск и паника се допускат сериозни грешки
  03.10.2021 13:37      

„Фразата „пътна безопасност“ не сме я чули от нито един от тримата мини