Вторник, 04 Яну 2022
    
Бургас

Има свободни места за първолаци в училищата на всички квартали на Бургас

  11.05.2021 13:01  
Има свободни места за първолаци в училищата на всички квартали на Бургас

Дона МИТЕВА

Традиционно най-предпочитаните от родителите училища за записване на първокласниците в Бургас си остават „Васил Априлов“, „Александър Георгиев Коджакафалията“, „Антон Страшимиров“, „Кирил и Методий“, „Елин Пелин“, „Любен Каравелов“. И тази година те бяха посочени от родителите на първо място.

Днес от 8 часа сутринта е отворена системата за онлайн кандидатстване за първи клас в училищата в Бургас.

До 12 часа бяха регистрирани 1623 ученици. 1914 са общо 1914 места.

„Хубавото е това, че в широк център и във всички квартали има свободни места още. Това означава,че няма да се наложи на нито едно дете да  пътува далече за училище. Базата и педагозите навсякъде са много добри. Класните стаи са обновени. За трета година работим по проект „Първокласно начало“, така че няма ни най-малък повод за притеснение от страна на родителите. Освен това, за винаги съветвам да се посочват повече от едно училища. Имат право на пет учебни заведения, които родителите да подредят по собствено усмотрение“, коментира тазгодишния прием Веселина Таралова, директор на Дирекция „Образование и демографски въпроси“ към Община Бургас.

Записването в електронната система за прием в първи клас продължава до 21 май, а резултатите ще бъдат обявени на 4 юни. При положение, че има родители, чиито деца не са п още на първо класиране, могат да направят това от 7-ми до 11-ти юни.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения
Богдан Милчев, пътен експерт: Когато се действа под натиск и паника се допускат сериозни грешки
  03.10.2021 13:37      

„Фразата „пътна безопасност“ не сме я чули от нито един от тримата мини