Четвъртък, 11 Мар 2021
    
Бургас

Проф. Дияна Радойнова: Студентите разбраха колко им липсва живото попиване на наука

  08.12.2020 11:27  
Проф. Дияна Радойнова: Студентите разбраха колко им липсва живото попиване на наука

Дона МИТЕВА

На студентския празник проф. Дияна Радойнова, преподавател в Колежа по туризъм към университет „поф. Д-р Асен Златаров” споделя своите наблюдения върху студентите и техните реакции по време на ограниченията. Тя е категорична, че в днешното време те осъзнават  ценността на лекциите и личния контакт.

„Преди пандемията студентите гледаха на лекциите като задължение.  При първото затваряне за онлайн обучение на университета  бяха щастливи. Още на втория месец тогава обаче и сега много изявено те просто искат да учат. Осъзнаха колко им липсваме преподавателите. Липсва им това живо попиване на науката от уста в уста, както се казва. Те самите копнеят да се върне предишния статус. Това непрекъснато го казват като сме в онлайн връзка. Те осъзнаха важността и ценността на директния начин на предаване на знания  за техния бъдещ професионален път. Личността на преподавателя  е нещо важно. Прекрасно е да виждаш очите на младите хора в аудиторията, реакциите им.

Като антрополог казвам: В зората на антропологията идва фразата на Аристотел:  „Човекът е обществено животно”  - т. е имаме нужда от общество, в самота няма как да се стане истински човек”.

В днешния особен осми декември професор Радойнова и всички нейни колеги – преподаватели от двата бургаски университета получават безброй поздрави за празника, защото връзката между преподавател и студент в повечето случаи остава за цял живот.

И тя е не само на празника.


Анкета

Притеснявате ли се от нов пик на COVID-19?


Резултати

Мнения

Мнения
ДПС избира председател онлайн
  10.12.2020 11:26      

Под мотото “Свобода, единство, заедност” ДПС ще проведе своята Х-та Национална отчетн