Вторник, 04 Яну 2022
    
Любопитно

В Бургаско спирки стават клубове по интереси

  18.11.2020 16:16  
В Бургаско спирки стават клубове по интереси

Михаил КОЛЕВ

 

Интересна тенденция се забелязва по спирките в Бургаска област. Мястото, което по принцип е предназначено за пътници на автобуси, може да придобие и друг смисъл при малко повече креативност. В несебърското село Баня се заражда идеята една от спирките да се превърне в клуб по интереси. Предложението е на Анастасия Досева, която разкри за него в социалната мрежа, а местни жители веднага го одобриха.

Подобна новост обаче бе приложена за пръв път в друго село в областта. В малкотърновското селце Младежко още преди близо 4 години превърнаха автобусната спирка в бар. Досева признава, че именно оттам е взаимствала идеята.

В Младежко местните решиха да използват спирката като място за събиране, където да се видят и говорят и пийнат по нещо. Там автобус рядко идвал, пенсионерите са се снабдили с радио, телевизор, както и печка с дърва, за да могат и през зимата да се събират на въпросното място, въпреки климатичните условия. Нестандартната идея на хората в странджансктоо село, с едва около 40-ина жители, придоби популярност в цялата страна.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения
Богдан Милчев, пътен експерт: Когато се действа под натиск и паника се допускат сериозни грешки
  03.10.2021 13:37      

„Фразата „пътна безопасност“ не сме я чули от нито един от тримата мини