Вторник, 04 Яну 2022
    
Бургас

Общински „Биг Брадър“ скоро в три от селищата на Бургас

  11.11.2020 18:22  
Общински „Биг Брадър“ скоро в три от селищата на Бургас

Георги РУСИНОВ

 

Приключва монтирането на видеонаблюдение в три от съставните селища на Община Бургас. Това става ясно от отговор на администрацията до общинския съветник Живко Господинов от БСП. Питането му е именно в тази насока – къде и кога ще се монтира видеонаблюдение в съставните на общината селища.

„Община Бургас води последователна политика по изграждане на видеонаблюдение на територията на цялата община. Всяка година се предвиждат в бюджета средства за надграждане на системата за видеонаблюдение, като преди една година бе подписан договор след обществена поръчка за изграждане на видеонаблюдение във всички съставни селища и квартали на община Бургас. През настоящата година видеонаблюдение бе изградено в квартал „Победа“, а в момента приключва и изграждането в кварталите „Рудник“ и „Черно море“, както и в село Брястовец“, отговарят от администрацията.

Уточнява се, че в момента се съставя проектобюджетът за 2021 година и след приемането му на сесия в Общински съвет – Бургас ще стане ясно с какви средства разполага за изпълнението на този договор. Планът в момента е през следващата година с видеонаблюдение да се сдобият и кварталите „Крайморие“, „Сарафово“, „Акациите“, както и няколко съставни селища.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения
Богдан Милчев, пътен експерт: Когато се действа под натиск и паника се допускат сериозни грешки
  03.10.2021 13:37      

„Фразата „пътна безопасност“ не сме я чули от нито един от тримата мини