Понеделник, 06 Май 2024
    
Бургас

Малък квартален празник сътвориха ученици и потребители на социални услуги (СНИМКИ)

  26.04.2024 12:32  
Малък квартален празник сътвориха ученици и потребители на социални услуги (СНИМКИ)

Георги РУСИНОВ

 

Малък квартален празник сътвориха ученици и потребители на социални услуги в бургаския комплекс „Братя Миладинови“. В навечерието на светлия християнски празник Лазаровден, възпитаници от СУ „Добри Чинтулов“, потребители на Центъра за лица с множество увреждания, намиращ се в бл. 42 в комплекса и на този за социална рехабилитация и интеграция към Сдружение „Социален център Бургас“ направиха своя възстановка на обичая „Лазаруване“. Участие взеха и гайдари от школото.

На паркинга пред Центъра се събраха мнозина участници, а публика им бяха съседите от квартала. С песни и хоро, на което се хванаха заместник-кметът Михаил Ненов и д-р Вергиния Ценова, които бяха специални гости, празникът донесе много настроение.

„Идеята беше да направим нещо съвместно и освен потребителите на социалната услуга, да присъстват и хора от общността, както виждате има много съседи от блока. По този начин ние ги приобщаваме към нас. Това е и истинското социално включване към хората със специфични потребности. Всички са усмихнати, радостни, създават нови приятелства. Какво по хубаво от това?“, коментира пред репортер на „Черноморски фар“ Марионела Стоянова, ръководител на Център за социална рехабилитация и интеграция към Сдружение "Социален център Бургас".

Заместник-кметът Михаил Ненов пожела на всички пролет в душите, здраве и доброто да възкръсва всеки ден като Лазар.