Събота, 27 Апр 2024
    
Мнения Спорт

Манол Тодоров: Зала „Арена Бургас“ най-накрая става център на спортните събития

  17.03.2024 16:30  
Манол Тодоров: Зала „Арена Бургас“ най-накрая става център на спортните събития

Георги РУСИНОВ

 

След дългогодишни препятствия зала „Арена Бургас“ най-накрая отвори врати за провеждане на събития. По думите на заместник-кмета Манол Тодоров спортното бижу още от тази година ще стане център на спортните събития в града.

„И за да не е просто празно говорене – още тази седмица приемаме изключително престижния турнир по финалите за Купата на България в баскетбола. Осемте най-добри отбора идват в Бургас и чрез вашата медия отправям апел към бургазлии да дойдат да подкрепят не само „Черноморец“, но и красивия баскетбол в дните от 15 до 17 март“, каза пред „Черноморски фар“ той преди баскетболистите да постигнат два важни успеха.

В аванс за изданието ни Тодоров анонсира, че Община Бургас ще направи всичко възможно традиционният турнир „Жулиета Шишманова“ по художествена гимнастика за първи път да влезе в зала „Арена Бургас“, където му е и мястото, по думите му.

„Бургас е люлка на шампиони в този спорт. Имаме действаща олимпийска шампионка и проектонационал в момента“, уточни той.

Още 5-6 големи събития предстоят да се проведат в залата.

„Световна купа по спортна акробатика, Световно първенство по спортни танци в края на август. Имаме и две големи бойни събития – едното ще бъде „Глори“, а за другото още текат преговори и не мога да обявя кое е точно. Водим и разговори за турнир по ушу през октомври. Ще се постараем всеки месец да има поне по едно голямо събитие в „Арена Бургас“ и максимално да помагаме на клубовете и федерациите. Убеден съм, че залата ще се превърне съвсем скоро в спортния център на града – такъв какъвто трябва да бъде, за да може и гражданите и гостите на Бургас да се радват на много спортни събития. Ще има и много културни събития“, завърши заместник-кметът.