Сряда, 05 Юли 2023
    
ИЗБОРИ 2023

Борисов отправи покана за правителство към всички

  05.04.2023 12:22  
Борисов отправи покана за правителство към всички

Георги РУСИНОВ

 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов направи първо изявление след резултата от петите поред парламентарни избори. Той посочи, че е нормално по време на кампанията да се чертаят разделителни линии, тъй като иначе всички ще изглеждат като една партия. След изборите обаче вече е време за обединение, посочи той.

„Най-стабилно е управлениие с големите партии, когато една не може сама. Както Кирил Петков каза, ако втората партия не подкрепи първата, народът ще я накаже. Хората казаха – без ГЕРБ не може, но не може и без ПП/ДБ. За политики ще говорим само с партии готови за правителство. Когато президента връчи мандата ще поканим всички на преговори и в зависимост от това кои отговорят на огромния процент на социолозите, че българите искат правителство, ще водим разговори. Не може този хаос да продължава. Общините страдат. Да не си правят сметки някои хора за местните, защото правителство ще има, а ще изгубят и местните така“, заяви Борисов.

Лидерът на ГЕРБ посочи, че може и президента Румен Радев да участва с предложения за министри.

„След мен, той е най-дълго управлявалият чрез служебни правителства. Нямам разделителни линии с никой. Добре дошли са и „Възраждане“. Никой няма право да ги подценява и омаловажава успеха им. Който не иска ще остане опозиция. Нека загубят партиите, но да спечели народа. Без правителство, няма да се приемат реформи и бюджет. С правителство ще се приемат всички реформи и бюджета“, каза той.

Борисов коментира и че е против да е иска импийчмънт на президента Румен Радев.

„Смятате, че е нормално в момента да ударим единствената стабилна институция – тази на президента, с импийчмънт. Това не е нормално. Нека, ако има стабилно правителство, президента да си върши неговата работа. Аз съм против импийчмънт“, каза още бившият премиер.

Припомняме, че от ПП/ДБ вчера заявиха, че няма да участват в преговори за правителство с ГЕРБ.


Анкета

Мнения

ИЗБОРИ 2023 Мнения Общество
Корнелия Нинова: Планът за убийството на БСП този път се провали
  04.04.2023 15:50      

Лидерът на БСП: Разбира се, тези девет процента не ни удовлетворяват &qu