Събота, 24 Юни 2023
    
Бургас Общество

Бургазлии казаха „Не на насилието над животни!“

  25.03.2023 16:12  
 Бургазлии казаха „Не на насилието над животни!“

Бургазлии излязоха в подкрепа на кучето Мечо и срещу насилието и малтретиранено  над животни, който се засилват през последните дни.

Бургаският протест е част от националния, в който се включват над 12 града и с който се настоява за промяна в закони, строги наказания и ефективни присъди, работеща зоополиция.

Вълната от недоволство започна след като Захари Шулев малтретира кучето Мечо и то умишлено, наскоро към друго куче Узана отново бе проявена жестокост и то от непълнолетни   и му бяха рязани ушите.

Протестиращите настояват още за национална кампания за осиновяване на кучета от общински приюти. На протеста днес пристигнаха кучетата Сами и Лъки, Сами е осиновен от общинския приют в Бургас, на два пъти е изоставян и е с травма от това, Лъки пък е взет от улицата. Дамата, която го гледа го взима чрез Сдружение „Гласът на животните“, след като губи свой домашен любимец.

„Любовта към животните ме води тук, аз съм силно емпатиен човек, обичам хората и животните, работя в социалната сфера, работя с деца сираци и деца в риск. Животните имат нужда от нашата помощ, който не ги обича-нека да не пречи. Тези жестокости за мен са нечовешки и трябва да има наказания“, казва Димитрина Тонева.

Сред исканията на хората с домашни любимци е и да зароботи ефективно национална програма за кастрирани на домашни животни.

 


Анкета

Мнения

ИЗБОРИ 2023 Мнения