Сряда, 03 Май 2023
    
Бургас Култура Любопитно

Общински съветник нарече Прешъс Уилсън „треторазрядна певица“, за която не си струва да се харчат пари

  31.01.2023 17:29  
Общински съветник нарече Прешъс Уилсън „треторазрядна певица“, за която не си струва да се харчат пари

Георги РУСИНОВ

 

Нова година отмина, но не и вълненията покрай новогодишния концерт, организиран от Община Бургас, в  който главна роля имаше диско кралицата Прешъс Уилсън. Общинският съветник Иво Баев бе входирал питане до администрацията колко й е коствало удоволствието от гостуването на Еръпшънката, както още е позната ямайската певица у нас.

Полученият отговор далеч не зарадва общинския съветник, който в зала попита как може да се дават толкова пари за треторазрядна певица, пееща на плейбек. Баев коментира малко по-дълго темата на стената на профила си в социалната мрежа:

„Зададох въпрос към общинската администрация колко е платено за участието на Прешъс Уилсън в новогодишния концерт на Тройката. На сесията на Общинския съвет получих отговор, който публикувам тук. Считам, че е важно гражданите на Бургас да знаят как и за какво се харчат публични средства. Лично аз обаче, не мога да си обясня как може да се похарчат 33 000 лева за една треторазрядна певица, с известност от далечното минало, пееща на плейбек и последен албум от 1986г. Защото с тези пари поне няколко прекрасни български изпълнители, групи или певци можеха да бъдат поканени. И това никак не ми се връзва с действително големите звезди, които участваха в последните фестивали на Морска гара. Мисля, че за определени културни събития отговорните лица в общинската администрация нещо бъркат в подбора и вместо събития с висока културна стойност, вършат благотворителност към изпаднали в нужда лица“.

Тези дни темата с концерта и украсата на Бургас отново бе на дневен ред в социалните мрежи. Намират се критици, които питат за това колко е струвало всичко на общината, но в целостта си коментарите са положителни, а бургазлии твърдо заявяват, че си харесват коледната украса и новогодишния концерт, които между другото за голям град като Бургас далеч не са скъпи, за разлика от други по-малки общини. Българските топ изпълнители рядко взимат по-малко пари за участия от Прешъс Уилсън.


Анкета

Мнения

Бургас Мнения
Живко Табаков: Общинските съветници показаха, че избраха личното благо пред общественото с отказа си да намалят заплатите си
  30.01.2023 12:10      

ДБГ оттегли докладната за намаляването на заплатите в местния парламент