Събота, 01 Апр 2023
    
Бизнес Бургас

Кметът Димитър Николов: Районът около Северния обход ще се развива с бесни темпове

  31.12.2022 11:41  
Кметът Димитър Николов: Районът около Северния обход ще се развива с бесни темпове

7 млн. лева ще трябват за отчуждаване на земи

 

Георги РУСИНОВ

 

Районът около Северния обход ще се развива с бесни темпове. Това заяви кметът Димитър Николов по време на последната сесия на Общински съвет – Бургас за годината. По време на дебатите за ремонти на улици градоначалникът посочи, че около 7 000 000 лева ще са необходими за изкупуване на трасетата, които попадат в общинската регулация на частните имоти, за да може да минат от там улиците и тротоарите. Става въпрос за зоната около Пети километър.

„Още около 10 000 000 са необходими, за да изградим поне нормална проходимост на уличните трасета до всички тези, които инвестират там. А след като стартира вече самият обход, повярвайте ми, в рамките на една година сигурно ще бъдем залети от заявления за строежи в този нов регион на града. Защото преди 10 години никой от нас не предполагаше, че там ще се строят жилища, а виждате, че сега там се изграждат такива, и то с бесни темпове. В момента се изграждат 3-4 жилищни сгради, подготвят се още 4-5. Добре, че не стигат до Северния обход, защото всяка една жилищна сграда означава жизнена среда, зелени площи, детски площадки, тротоари, спирки. Много инвестиции ще са необходими“, заяви кметът.

Докладната, която бе разглеждана, е на БСП. Социалистите искаха ремонти на улици в бургаското село Равнец и по-конкретно изграждане на тротоар на улица „Девети септември“ в участъка от моста на река Чукарлийска до края на улицата и асфалтиране на улиците и ремонт на тротоари на „Съветска“, „Гагарин“ и „Тракия“.

Кметът обеща, че през март 2023 при обсъждането на Бюджета на общината от администрацията ще дадат на общинските съветници всички подписки с улици в Бургас и населените места, за които жителите искат ремонти. Николов добави, че ще им бъде предоставен и списък с ремонтите, които ВиК планира да извършва по канализацията.

„Заедно с Общинския съвет ще заложим възстановяването на част от улиците в бюджета за следващата година“, обясни той и добави, че 40 улици в Бургас чакат спешен ремонт, но в момента общината няма възможност за това.

Докладната на БСП не бе приета, тъй като не събра необходимите 26 гласа „за“.


Анкета

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и