Неделя, 26 Мар 2023
    
Общество

Капама в гювеч приготвя за Коледа общинският председател на БСП Живко Господинов

  25.12.2022 10:02  
Капама в гювеч приготвя за Коледа общинският председател на БСП Живко Господинов

Дона МИТЕВА

 

Общинският председател на БСП Живко Господинов неведнъж е показвал в социалната мрежа своите кулинарни умения. Ясно е за неговото семейство и за приятелите му, че умее баница да върти, а и традиционни ястия за празниците да прави.

За Коледа бургаският общински съветник традиционно е решил да направи капама в гювеч. Ако някй още не е подотл празниното ястие може да се възползва от рецптата.

„От няколко години разбрах тайната на вкусното готвене, а това са живият огън и глинените съдове. На вилата имаме вече няколко гювеча и в семейството предпочитаме да приготвяме ястията в тях“, казва Господинов.

Ето и самата рецепта за капама в гювеч:

На дъното на гювеча слагаме мазнина и зелеви листа.

След това нареждаме сармите, приготвени от кълцаното месо, ориза, овкусени с черен пипер и чубрица. Навитите и подредени вече в гювеча сарми се поръсват с червен пипер.

Върху тях се нареждат предварително овкусените свински пържоли. Залива се с вода и се слага да се пече.

Наденицата се добавя 30-40 минути преди да е готово ястието.


Анкета

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и