Вторник, 14 Мар 2023
    
Общество

В болници остават 12 от пострадалите в катастрофата на туристически автобус

  13.12.2022 12:49  
В болници остават 12 от пострадалите в катастрофата на туристически автобус

В болници на лечение остават 12 души, пострадали при катастрофата на туристически автобус до свиленградското село Младиново, показа проверка на БТА в лечебните заведения в Хасково и Харманли, където те са настанени.

В неделя, 11 декември, в 18:10 вечерта превозното средство с общо 40 души, връщащи се от Кавала, Гърция за Бургас излезе от пътя на мокра настилка и остър завой, премина през мантинелата и се обърна странично в дълбоко дере. При инцидента загина 68-годишна жена от Бургас, а 19 бяха ранени.

В Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) в Хасково екипите обгрижват общо осем души, а в болницата в Харманли са настанени две жени и две деца, уточниха от ръководствата им. Състоянието на всички е стабилно. Още вчера шестима пациенти на МБАЛ-Свиленград, приети след произшествието, бяха изписани. Жена от МБАЛ-Хасково също е била освободена вчера следобед.

В Хасково лично здравният министър Асен Меджидиев визитира пострадалите вчера. Също вчера и кметът на Бургас Димитър Николов се осведоми на място за състоянието на съгражданите си в Хасково, Харманли и Свиленград.     

Източник:БТА 


Анкета

"За" или "Против" въвеждане на еврото сте?


Резултати

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и