Събота, 11 Мар 2023
    
Общество

След информация от ДАНС: Прекратиха митинг в София

  10.12.2022 15:24  
След информация от ДАНС: Прекратиха  митинг в София

Кметът на София Йорданка Фандъкова издаде заповед за прекратяване на митинг-шествие под надслов „Мир, неутралитет, суверенитет“, съобщиха от общинския пресцентър. Събитието не беше съгласувано от Столичната община и е прекратено въз основа на информация, получена от Държавна агенция „Национална сигурност“(ДАНС), се казва в съобщението.

В последните дни информацията за събитието, разпространявана в социалните мрежи, беше под надслов „Ние не сме неутрални. Ние сме за Русия! Победата е наша“, което не съответстваше на официално заявеното от организатора гражданско обединение „Национална гражданска инициатива за суверенитет на България и другите държави по света“ мероприятие, посочват от Столичната община.

По-рано днес Върховната административна прокуратура (ВАП) сезира министъра на вътрешните работи по повод получена от кмета на София информация за обявено в социалните мрежи провеждане на масово мероприятие.

Фандъкова е информирала прокуратурата за това, че Столичната община е сезирана с две писма - от общински съветници от групата на „Демократична България” и от представляващи ПП „Код”, за обявено в социалните мрежи провеждане на масово мероприятие на 10 декември, което може да е „насочено към насилствено изменение на конституционния ред и териториалната цялост на страната”, както и че събитието може да е „противоречащо на решенията на ЕС”, съобщиха от ВАП.


Анкета

"За" или "Против" въвеждане на еврото сте?


Резултати

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и